Kienen bij Veldeke

Kienen bij Veldeke
Met Limburgse liedjes

Als je gaat kienen bij Veldeke mag je toch een Limburgse invulling verwachten, nietwaar? Dat is dan ook het geval op deze avond. Het draait bij deze activiteit niet om de nummertjes, maar in de plaats daarvan om Limburgse liedjes. Liedjes van vroeger en nu, bekende en minder bekende, van zangers en zangeressen en van groepen. Speciaal voor deze Veldeke-avond zijn kienkaarten ontworpen, waarop de titels van die liedjes verspreid staan weergegeven. Als men een liedje hoort en de titel staat op de kaart, dan kan een vakje afgedekt worden. Verder is het als bij het gewone kienen: rij of kaart vol is kien!
Omdat het kienen deze avond gezien wordt als een gezelligheidsspel, hoeft men geen kaarten te kopen en zijn er ook geen grote prijzen.
Het kienspel van Veldeke is ontwikkeld door enkele enthousiaste leden met enkele muziekvrienden, die de liednummers zullen laten horen. Het is handig als de liedjes snel herkend worden en te verwachten is dat dit meestal ook wel ’t geval zal zijn. Kienen met Limburgse liedjes gaat een gezellige, spannende en muzikale avond worden. Toegankelijk voor de leden van Veldeke Kring Echt en overige belangstellenden die dit wel eens mee willen doen. Niet-leden betalen een entree van drie gulden.

Deze avond vindt plaats op woensdag 22 november a.s. in de zaal van de “Pejjerhaof”, Houtstraat 7 in Pey-Echt en begint om 20.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *