Gratis kennismaken met Veldeke?

Zoals wellicht bekend is, bestaat Veldeke, de vereniging tot instandhouding van dialect en de volkscultuur in de provincie Limburg, dit jaar 90 jaar. Dat jubileum wordt met vele activiteiten in de loop van 2016 gevierd. De koepel Veldeke wordt gedragen door 13 regionale kringen, de afdelingen waar activiteiten plaats vinden. Volgend jaar bestaat de Kring Echt 40 jaar.

De Veldeke Kring Echt ligt tussen de kringen Roermond en Sittard-Geleen. Een preciese grens is niet bepaald, maar ook delen van Maasgouw (Stevensweert, Ohé en Laak, Maasbracht) en van Roerdalen (Montfort) behoren bij de kring. De Kring Echt telt momenteel 230 leden.

Kennismaken met Veldeke dat wil je soms. De inspanningen hebben sympathie, de activiteiten krijgen waardering. Toch komt ’t er vaak niet van om lid te worden. Ook kun je aan de activiteiten deelnemen door betaling per keer.

Maar als lid is dat toch anders. De meeste activiteiten zijn zonder kosten; de activiteiten, waarvoor een bijdrage noodzakelijk is, zijn voor leden goedkoper. Bv. boekjes, de cursus “Laeze en sjrieve”, ’t jaarlijkse uitstapje). Leden ontvangen ook 4 x per jaar het Veldeke-Bekèt met o.a. een overzicht van de activiteiten en wetenswaardigheden. Bovendien ontvangt men de Nieuwsbrief en ’t Jaarboek van Veldeke Limburg. Lid van Veldeke kun je echter ook uit overtuiging worden, omdat je ’t belangrijk vindt dat de cultuur van deze streek, het grote Limburg, waarvan de taal een belangrijk onderdeel vormt, die ondersteuning verdient. Veldeke kent reeds vele leden, die alleen daarom lid zijn. Die graag alle informatie ontvangen, maar aan de activiteiten beperkt deelnemen, omdat ze geen tijd hebben of gewoonweg geen behoefte daaraan.

Het jubilerende Veldeke Limburg wil helpen de stap naar een lidmaatschap te zetten. Nu, in dit jubileumjaar, is een lidmaatschap gratis! Tot de volgende contributie in april 2017. Zo lang kun je in ieder geval ervaren wat het lidmaatschap inhoudt en gratis deelnemen aan de activiteiten.

Aanmelden voor zo’n gratis kennismaking kan bij een van de bestuursleden (tel.0457-411169), via het secretariaat Wilhelminalaan 163 6101 JE Echt of via de website www.veldeke.net. Eventueel ook bij een van onze activiteiten; de volgende is op woensdag 29 juni a.s.in zaal Pejjerhaof , aanvang 20.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *